Direktlänk till inlägg 5 februari 2017

Jag slutade snusa idag

Av Lars Andersson - 5 februari 2017 20:00


Egentligen var tanken att jag skulle börja redan i Lördags. Den här gången tänkte jag följa någons goda råd att alltid ha en snusdosa tillhands. Detta för att slippa paniken som kan uppstå och sedan leder till att man i ren ilska går och köper sig en dosa. Det har jag faktiskt råkat ut för en gång och det går så fort att man inte fattar att det har hänt förrän man sitter med en snus under överläppen igen. 


Fast det gick ju som det gick med det här också:


 

Lördagen fick gå som en vanligt snusande dag. Men inför söndagen lade jag upp det  annorlunda:

  

Det funkade Söndagen har gått.

Jag har haft nikotintuggummi som hjälp när det varit jävligast. Men den här gången ska jag klara det.


Allt gott

 
ANNONS
 
Göran

Göran

5 februari 2017 21:19

Slumpen förde mig hit och jag vill bara lyckönska dig. Hoppas att du lyckas! Själv har jag aldrig ens försökt på snart 40 år.
Jag tror nämligen inte på att "försöka". Säger man att man ska det har man egentligen redan misslyckats. Eller åtminstone öppnat dörrarna för att man troligen kommer att göra det. Men du säger att du HAR slutat och då är det en helt annan sak! Håller tummarna att du fixar det!
Jag slutade röka sista april 1979 och köpte då en dosa snus att ha under den värsta tiden. På den vägen är det fortfarande.
Feströka gjorde jag fram till 1994 på hösten men sen dess är jag helt rökfri. Snus har aldrig fått mig att må dåligt (som cigaretterna gjorde) och därför har jag aldrig fått lusten att "försöka" sluta snusa.
Jodå, jag fattar att snus inte är nyttigt. Jag är inte idiot! Men jag känner ingen som dött eller ens blivit sjuk av det. Därför blir det svårt att motivera sig själv att sluta.
Men för dig håller jag de tumnmar som finns!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Lars Andersson

6 februari 2017 21:21

Tack!
Det betyder jättemycket att få höra detta. Speciellt från någon som också genomlidit det. Känner också igen hur idiotförklarad man blir som snusare. Nu råkade jag sluta just när en massa läkarrapporter och undersökningar visar hur farligt snuset är. Vissa kanske tror att det är nyheter för oss, men vi vet nog alla innerst inne hur farligt det är. Men jag använder de nya uppgifterna till att peppa ännu mer. Andra dagen nu :)

 
Ingen bild

theotherside

5 februari 2017 21:19

Lycka till med att sluta snusa. Jag vet hur jobbigt det är och hur svårt och tungt det är ibland. Har provat att sluta flera gånger men aldrig haft viljan riktigt att sluta med snuset helt, och därmed misslyckats. Men med jävlar anamma samt lite hjälp och en stark vilja så går det!

Lars Andersson

6 februari 2017 21:25

Tack!
Dina ord betyder mycket. Jag hoppas att, genom att gå ut med detta öppet, även kunna inspirera och stötta andra. Jag kommer att berätta om fallgropar och hur jag hoppas övervinna dem. Framförallt tror jag på att man ska se till att ha något att göra...hela tiden. Jag kommer att teckna minst en bild om dagen. Någon kanske inte blir publicerad men denna andra dag blir det.

 
Ingen bild

Sushi

12 februari 2017 19:26

Va duktig du är Lars! Håller tummarna ! Du klarar det!! :) / Sussie

Lars Andersson

12 februari 2017 19:53

Tack! Jag höll upp som längst ett år. Men den här gången är jag både mer motiverad och säker på att det ska gå hela vägen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars Andersson - Torsdag 21 feb 21:25


 

Av Lars Andersson - 6 maj 2017 20:15

Jag är både nyfiken och intresserad som rädd och obekväm i att göra en självbiografisk serie. Här är en kort strip som skulle kunna vara en början.        ...

Av Lars Andersson - 14 februari 2017 18:49

Nu har jag kommit över en riktig pärla. Nämligen de första serierna om Doctor Strange. Serier publicerade i den amerikanska tidningen strange tales från 1963-66. Skrivna av Stan Lee och tecknade av Steve Ditko. Samma team som skapade självaste spider...

Av Lars Andersson - 12 februari 2017 17:53

Det har gått bra. Suget har kommit över mig några gånger men nikotintuggummin fungerar. Givetvis ska jag fasa ut dessa också så småningom. Men än så länge får de hänga kvar. Den här gången kommer jag att fokusera på vanan i första hand och nikotinb...

Av Lars Andersson - 6 februari 2017 21:30


Den enda förändringen idag är att jag känner mig aktiv och att jag måste sätta händerna i något så att jag inte tänker på snuset hela tiden. Då hittade jag pennan som jag gjorde de första tio sidorna av "Gustapärsa" med. (Den första serie jag gjort...

Presentation


Jag jobbar som Maskinarbetare på Siljum Mekan. På min fritid tecknar jag serier och spelar gitarr. Spelar även bas i coverbandet "Complayners"

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LarsAnders med Blogkeen
Följ LarsAnders med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se